Květákové placičky s parmazánem
Suroviny:
- středně velký květák
- parmazán (či jiný oblíbený sýr)
- vejce
- libeček
- mletý kmín,
- petržel či majoránka
- celozrnná mouka
- strouhanka
Postup:
Na květákové placičky budeme potřebovat středně velký květák, který nejprve omyjeme, zbavíme listů a seřízneme košťál. Rozdělíme ho na kousky a vaříme v páře do změknutí. Rozmačkaný hotový květák nasypeme do mísy, nastrouháme k němu parmazán, přidáme vejce, trochu libečku, petržele, mletého kmínu a celozrnné mouky pro dosažení požadované konzistence (ne příliš hustého těsta).
Rukama poté vytvarujeme placičky, které vkládáme na plech vystlaný pečícím papírem. Vložíme do trouby a pečeme při 170 zhruba 20 minut.
Květákové placičky s parmazánem můžeme podávat samotné, s bramborami či zeleninovým salátem.
Napsat komentář