Boloňské špagety s parmazánem
Doba přípravy | 10 minut |
Doba vaření | 45 minut |
Porce |
porce
|
|
|
Pokyny
- Na Boloňské špagety (přesněji špagety Bolognese) nejprve omytou mrkev s celerem zbavíme slupky a následně je nastrouháme nahrubo.
- Připravíme pánev a na troše másle lehce osmahneme cibuli, pak přidáme prolisovaný česnek a poté přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a čtvrtinu celeru, vše lehce orestujeme.
- Po pár minutách přidáme omyté (a okapané) mleté maso a necháme jej na pánvi opéct.
- Rajčata omyjeme, vložíme do mísy a spaříme je vroucí vodou, aby šly dobře zbavit slupky. Oloupeme je, nakrájíme na kostky a přidáme spolu s bylinkami (tymiánem, oreganem a rozmarýnem) na pánev k masu.
- Vše dusíme pod pokličkou dle potřeby asi 30 až 45 minut.
- Vedle v hrnci přivedeme vodu k varu, vhodíme potřebné množství špaget a vaříme dle návodu na obalu.
- Hotové špagety slijeme a spolu s hotovou omáčkou můžeme servírovat na talíři posypané parmazánem. Úspěch zaručen 🙂
Napsat komentář