Telecí maso s brokolicí a rozmarýnovými šťouchanými bramborami
Je telecí maso Vašim oblíbeným? Pak určitě zkuste kombinaci telecí maso s brokolicí doplněné výbornými rozmarýnovými bramborami. Pochutnáte si. Telecí maso má obecně velmi jemnou chuť, je libové, lehce stravitelné a proto vhodné pro děti již od zavádění prvních příkrmů.
Doba přípravy | 20 minut |
Doba vaření | 30 minut |
Porce |
porce
|
|
|
Pokyny
- Telecí maso si omyjeme, nakrájíme na menší kousky a spolu s trochou másla nejprve lehce orestujeme na pánvi, aby se zatáhlo, poté přidáme trochu vody a drceného kmínu a dusíme zhruba 30 minut, dokud telecí nezměkne.
- Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a v parním či normálním hrnci uvaříme doměkka (asi 5 minut). Po změknutí můžeme brokolici propláchnout ledovou vodou, aby si zachovala svoji krásnou zelenou barvu. (Vodu po uvařené brokolici nevyléváme, jelikož ji později můžeme použít pro přípravu zeleninové polévky).
- Brambory dáme vařit se slupkou doměkka.
- V hrnci rozpustíme kostičku másla a lehce na ní orestujeme na drobno nakrájenou cibulku a po chvilce přidáme sušený rozmarýn, promícháme a necháme bylinkou provonět.
- Uvařené brambory oloupáme, přidáme k orestované cibulce a prošťoucháme. Ke šťouchaným bramborám můžeme pro zjemnění přidat trochu ohřátého plnotučného mléka či smetany.
- A telecí masíčko s rozmarýnovými brambory je hotové, dobrou chuť.
Shrnutí receptu
Název receptu
Telecí s brokolicí a rozmarýnovými šťouchanými bramborami
Jméno autora
Mimikucharka
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas
Hodnocení
1 Review(s) Based on
Napsat komentář