Riccotové lívance se špenátem
Chci se s vámi podělit o výborné riccotové lívance se špenátem. Riccota je čerstvý sýr, který lívancům dodá skvělou chuť a budou díky nim krásně nadýchané. Riccotové lívance můžete jíst buď samotné nebo je použít jako přílohu třeba k masu.
Doba přípravy | 20 minut |
Doba vaření | 12 minut |
Porce |
lívanců
|
Suroviny
- 150 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 50 ml plnotučného mléka
- 200 g sýru riccotta
- 2 velká vejce
- 80 g čerstvého špenátu (Baby špenát)
- špetka soli
- řepkový olej
- 1 stroužek česneku
Suroviny
|
|
Pokyny
- Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme riccottu, pokrájený čerstvý špenát, vejce, mléko, špetku soli, nadrcený česnek a vše řádně promícháme. Výsledkem by mělo být hladké těsto.
- Na lívanečníku si rozehřejeme olej a vložíme po lžících hotové těsto.
- Opékáme z obou stran zhruba 3 minuty.
- Podáváme buď samotné nebo jako přílohu k masu. Dobrou chuť.
Shrnutí receptu
Název receptu
Riccotové lívance se špenátem
Jméno autora
Mimikucharka
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas
Napsat komentář