Panna cotta s borůvkami
Panna cotta patří mezi nejoblíbenější dezerty a to i mé, je na přípravu poměrně rychlá a nenáročná. Důležitý je dostatečný odpočinek v ledničce, aby panna cotta stihla ztuhnout.
Porce |
|
Suroviny
- 400 ml smetany ke šlehání
- 100 ml plnotučného mléka
- 6 plátků želatiny
- 80 g třtinového cukru
- hrst borůvek
- 1 lžička třtinového cukru na doslazení borůvek (nemusí být)
Suroviny
|
|
Pokyny
- U želatiny postupujeme dle návodu. Plátky želatiny vložíme do studené vody, aby nabobtnala.
- Do kastrůlku si nalijeme smetanu, mléko a cukr a necháme projít varem. Odstavíme a za stálého míchání přidáme nabobtnanou želatinu.
- Borůvky (asi 2/3) si omyjeme, dáme do kastrůlku a spolu s cukrem svaříme.
- Skleničky či nádobky na panna cottu poté do půlky naplníme smetanovo-želatinovým základem, poté naneseme vrstvu svařených borůvek a na ně opět vrstvu smetany. Vršek skleniček ozdobíme zbylými kuličkami borůvek a snítkou máty.
- Necháme v ledničce ztuhnout alespoň na 6 hodin. Poté můžeme podávat. Dobrou chuť.
Shrnutí receptu
Název receptu
Panna cotta s borůvkami
Jméno autora
Lucie
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas
Hodnocení
2 Review(s) Based on
Napsat komentář