Těsto na pizzu – domácí recept
Také máte tak rádi pizzu? Já ji zbožňuji a nejraději si dělám sama domácí, nikoliv kupovanou. Dám si tam aspoň přesně to, co mám ráda a vím v jaké kvalitě. Znáte domácí recept na těsto na pizzu?
Mnoho lidí má strach z těsta na pizzu a raději si koupí přímo korpus na pizzu a to je dle mého nejen vyhazování peněz, ale ani to nebude příliš zdravé. Vezměte si, kolik musejí dát do pizza korpusu různých stabilizátorů, aby se v krámě nezkazil. Co takhle pro tentokrát zkusit domácí těsto na pizzu? Je to opravdu lehké, levné a hlavně rychlé.
Doba přípravy | 25 minut |
Doba vaření | 10 minut |
Porce |
malé pizzy
|
Suroviny
- 300 g hladké mouky
- 1/2 kostky čerstvého droždí nebo 1 lžičku instantního droždí
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 200 ml teplé vody
Suroviny
|
|
Pokyny
- Do mísy si odměříme množství mouky, přidáme sůl, droždí, olivový olej a 200 ml teplé vody. Řádně vše promícháme, aby se veškeré ingredience spojily a vytvořilo se pružné těsto. Nejlépe, když použijeme své ruce a těsto několik minut hněteme, výsledkem nám bude krásně nadýchané těsto.
- Máme-li dost času, můžeme nechat těsto pod utěrkou kynout zhruba 20 minut. Jestliže času nemáme nazbyt, nevadí.
- Těsto si rozdělíme na dva díly, které nejlépe rukou vytaháme a vytvarujeme z nich placky, které se nám vejdou na pečící plech na pizzu, zhruba tedy v průměru 25 cm.
- Hotové pizza těsto můžeme pomazat rajčatovou omáčkou, kterou smícháme z rajčatového protlaku, rozetřeného česneku, špetky soli a pár lístků bazalky nebo oregana. Navrch naklademe oblíbené pizza suroviny.
- Takto připravenou pizzu vložíme do předem vyhřáté trouby na 250 stupňů a pečeme asi 10 minut. Průběžně pizzu kontrolujeme, případně teplotu mírně snížíme nebo zvýšíme.
- Pizzu podáváme horkou, můžeme navrch ozdobit lístky čerstvé bazalky nebo oregana. Dobrou chuť.
Shrnutí receptu
Název receptu
Těsto na pizzu
Jméno autora
Mimikucharka
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas
Hodnocení
3 Review(s) Based on
Napsat komentář