Pizza Margherita – recept
Pizza Margherita je italská klasika, která dostala svůj název dle královny Markéty, která ji ochutnala v Neapoli a zamilovala se do ní. Musím se přiznat, že Margherita patří i mezi mé oblíbené pizza favority. Nejenom se že chuťově výborná, ale je i neuvěřitelně snadná na přípravu. Už jste si zkoušeli pizzu Margheritu upéct sami doma? Pojďme na to, zvládne to opravdu každý.
Domácí recept na těsto na pizzu je opravdu lehký a nemusíte se ho bát. Experimentovala jsem s mnoha recepty a tento mi přijde nejlepší.
Doba přípravy | 25 minut |
Doba vaření | 10 minut |
Porce |
malé pizzy
|
Suroviny
Na pizza těsto
- 300 g hladké mouky
- 1/2 kostky čerstvého droždí
- lžička soli
- lžíce olivového oleje
- 200 ml teplé vody
Suroviny na pizzu
- 300 g loupaných rajčat případně balení rajčatového protlaku
- 2 stroužky česneku
- 300 g mozzarely
- čerstvé lístky bazalky případně sušené bazalky
- špetka cukru nejlépe třtinového
Suroviny
Na pizza těsto
Suroviny na pizzu
|
|
Pokyny
- Do mísy si odměříme množství mouky, přidáme sůl, droždí, olivový olej a 200 ml teplé vody. Řádně vše promícháme, aby se veškeré ingredience spojily a vytvořilo se pružné těsto. Nejlépe, když použijeme své ruce a těsto několik minut hněteme, výsledkem nám bude krásně nadýchané těsto. Máme-li dost času, můžeme nechat těsto pod utěrkou kynout zhruba 20 minut. Jestliže času nemáme nazbyt, nevadí.
- Těsto si rozdělíme na dva díly, které nejlépe rukou vytaháme a vytvarujeme z nich placky, které se nám vejdou na pečící plech na pizzu, zhruba tedy v průměru 25 cm.
- Na rajčatovou omáčku si nejprve rozmixujeme loupaná rajčata s trochou cukru, soli, troškou olivového oleje a dvěma stroužky utřeného česneku. Takto připravenou směsí pomažeme pizza těsto.
- Na pizzu poklademe kolečka mozzarely a lístky bazalky. Pizzu dáme do předem předehřáté trouby na 230 stupňů a pečeme zhruba 8 - 10 minut. Průběžně pizzu kontrolujeme a případně snížíme nebo zvýšíme teplotu tak, aby okraje pizzy byly hezky zlaté (nikoliv černé).
- Pizzu Margeritu podáváme horkou. Úspěch zaručen.
Shrnutí receptu
Název receptu
Pizza Margherita - recept
Jméno autora
Mimikucharka
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas
Napsat komentář