Pomalu pečená jehněčí kýta na řecký způsob
Doba přípravy | 15 minut |
Doba vaření | 5-6 hodin |
Porce |
|
Suroviny
- 2 kg jehněčí kýty
- 1 palička česneku
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 10 ks oloupaných rajčat
- 6 ks mrkve
- hrst šalvěje
- hrst rozmarýnu
- hrst tymiánu
- sůl dle potřeby
Suroviny
|
|
Pokyny
- Nejprve předehřejeme horkovzdušnou troubu na 160 stupňů. Péci budeme hezky zlehka a co nejdéle.
- Do povrchu masa uděláme několik rýh, které vyplníme stroužkem česneku. Poté maso potřeme směsí olivového oleje a koření a řádně posolíme.
- Rozpálíme si pánev a maso na ní zprudka orestujeme ze všech stran pěkně do zhnědnutí.
- Maso vložíme do pekáčku, přelijeme výpekem z pánve, přidáme zhruba 250 ml vody a nakonec pokrájená rajčata a mrkev. Vše pozvolna pečeme zhruba 3-4 hodin překryté alobalem, který na zbylé 2 hodiny sejmeme. Vodu doplňujeme dle potřeby, aby se maso nepřichytilo.
- Upečenou jehněčí kýtu z pekáčku vyjmeme a opečenou zeleninu rozmixujeme pro vytvoření omáčky k masu.
- Jako příloha se velmi hodí bramborová kaše či šťouchané brambory.
Shrnutí receptu
Název receptu
Pomalu pečená jehněčí kýta na řecký způsob
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas
Napsat komentář