Špagety s cuketou z jedné pánve
Špagety s cuketou jsou velmi rychlé na přípravu a zvládnou je i méně zdatní kuchaři. Špagety se připravují v jedné pánvi společně s dalšími surovinami, což není u nás v Čechách příliš obvyklé a je to spíš doména Itálie. Cuketa je má oblíbená zelenina a proto s její pomocí ráda experimentuji. Cuketové špagety si u mých dětí rychle získali oblibu a to i přesto, že v tomto receptu je dětmi oblíbený kečup nahrazený zdravější alternativou – cherry rajčátky. Pojďme se podívat na jejich přípravu.
Pokyny
- Do pánve přidáme najemno nakrájenou cibuli a na menší kousky nakrájenou cuketu a krátce osmažíme cca 2 minutky.
- Poté do pánve přidáme špagety, vodu, propasírovaný česnek, na čtvrtiny nakrájené cherry rajčátka, čerstvé lístky bazalky a ochutíme trochou soli a pepře. Vše krátce podusíme.
- Když máme špagety měkké, přidáme nastrouhaný parmazán, promícháme a můžeme podávat.
- Špagety můžeme servírovat ozdobené zbylými lístky čerstvé bazalky či jinou čerstvou bylinkou (lístky celeru, petržele, oregana, majoránky). Dobrou chuť.
Napsat komentář