6 osvědčených dipů pro děti
Dip je samostatná omáčka, do které si malý strávník může namáčet jednotlivé kousky masa, sýra či zeleninové placičky a bramboráčky. Nejčastěji tvoří základ jogurt či zakysaná smetana. Nabízíme zde pár tipů a inspirací na ty nejchutnější dipy pro děti a zaručujeme, že budou vašim miláčkům velmi chutnat.
1) Avokádový dip s rajčaty
Suroviny:
- avokádo
- cherry rajčata
- kvalitní jogurt (doporučuji Hollandii)
- jarní cibulka
- zakysaná smetana (může a nemusí)
Postup:
Připravíme si misku a tyčový mixér. Cherry rajčátka očistíme a nakrájíme na malinké kousíčky. Cibulku zbavíme slupky a rovněž nakrájíme na co nejmenší kousíčky. Avokádo očistíme, vyjmeme z něho pecku a nakrájíme na kousky. Zeleninu dáme do misky, přidáme kelímek jogurtu, lžíci zakysané smetany a tyčovým mixérem rozmixujeme dojemna.
2) Dip z červené řepy
Suroviny:
- červená řepa
- jogurt (Hollandie)
- zakysaná smetana
- česnek
Postup:
Čerstvou červenou řepu očistíme, zbavíme slupky, nakrájíme na kostky a dáme vařit. Po změknutí rozmixujeme tyčovým mixérem, dále přidáme jogurt, lžíci zakysané smetany a trochu utřeného česneku. Vše znovu zamícháme a dip je hotový.
3) Koprový dip s jarní cibulkou
Suroviny:
- kopr
- jarní cibulka
- jogurt (nejlépe Hollandii)
- zakysaná smetana
- petrželka
- česnek
Postup:
Cibulku očistíme, nakrájíme na malé kousky a dáme do mísy. Dále přidáme jogurt, lžíci zakysané smetany, najemno nakrájenou petrželku, utřený česnek a nakrájené snítky kopru. Vše zamícháme a můžeme podávat.
4) Rajčatový dip
Suroviny:
- rajčata
- jarní cibulka
- rozmarýn
- smetana
Postup:
Rajčata omyjeme, spaříme a zbavíme slupky. Jarní cibulku nakrájíme na malé kousky a zlehka osmahneme. Do pánve dále přidáme nakrájená rajčata a snížku rozmarýnu. Necháme projít varem, přičemž se vypaří voda a omáčka tím zhoustne. Po vychladnutí přidáme smetanu, promícháme a máme hotovo.
5) Malinový dip s mascarpone
Suroviny:
- maliny
- mascarpone
- jogurt (nejlépe řeckého typu)
Postup:
Maliny omyjte a nasypte do misky. Dále k nim přidejte mascarpone, řecký jogurt a vše rozmixujte tyčovým mixérem. Na závěr můžete ozdobit několika celými malinami.
6) Avokádovo-sýrový dip
Suroviny:
- avokádo
- čedar
- zakysaná smetana
Postup:
Avokádo očistíme, rozkrojíme, vyndáme z něho pecku, nakrájíme a rozmačkáme v misce vidličkou. Poté najemno nastrouháme čedar. Pro zjemnění konzistence můžeme přidat lžíci zakysané smetany. Zamícháme a můžeme podávat.
Napsat komentář