Ovocný koláč s agarem
Suroviny:
- sklenice polohrubé mouky
- 1 vejce
- sklenice kefíru
- 50g másla
- špetka sody
- špetka cukru
- ovoce dle výběru (jahody, mandarinka, broskev, hruška, jablko, maliny)
Postup
Všechny ingredience pečlivě promícháme. Dortovou formu vytřeme tukem a vysypeme trochou hrubé mouky (aby se nám koláč nepřichytil k okrajům). Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut na 180 stupňů. Po upečení necháme koláč vystydnout a pak na něho poklademe vybrané kousky ovoce. S agarem zacházíme dle návodu výrobce. Agar před použitím necháme nabobtnat ve studené vodě a poté ho vaříme na mírném plamenu asi 2 minutky. Poté ho necháme zchladnout a nakonec s ním zalijeme vršek koláče.
Napsat komentář