Domácí brumíci

Suroviny:


Postup

Jak budeme při přípravě domácího brumíka postupovat? Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Připravíme si tři mísy. V jedné vyšleháme z bílků tuhý sníh. Ve druhé míse utřeme žloutky s třtinovým cukrem a poté přidáme změklé máslo, javorový sirup a mléko. Do této druhé mísy poté přisypeme polohrubou i špaldovou mouku a i prášek do pečiva, promícháme, a poté pozvolna přimícháváme ztuhlý vaječný sníh. Lžíci výsledného těsta si dáme stranou a přimícháme do něho špetku karobového prášku na obarvení oušek, tlapek, čumáčku a bříška.

Formičky na brumíky vymažeme tukem (silikonové není třeba vymazávat) a můžeme plnit. Nejprve naneseme tmavé těsto do oušek, čumáčku, tlapek a bříška a poté doplníme světlým těstem. Brumíky pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů po dobu zhruba 10 minut. Během pečení medvídky kontrolujeme, aby se nám nepřipálili.

Po upečení necháme domácí brumíky vychladnout. Pozor, mizí tak rychle, že brzy nezbude ani brumík 🙂

3 comments

  1. Dobrý den, kolik má být prosím toho másla? V surovinách není uvedeno. Děkuji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *