Fenyklové špagety se zeleninou
Suroviny:
- 2 červené papriky
- 2 lžíce olivového oleje
- fenykl
- cibule
- velká mrkev
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce fenyklových semínek
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 400g konzervovaných (či čerstvých) rajčat
- 1 lžíce třtinového cukru
- bazalka
- špagety
Postup
Zeleninu očistíme a pokrájíme. Na másle osmažíme cibuli, fenykl, mrkev a papriku a poté dusíme 8-10 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidáme vymačkaný česnek, fenyklová semínka a rajčatový protlak. Vaříme zhruba 2 minutky a pak přidáme konzervovaná rajčata, vše dosladíme a vaříme, dokud není zelenina kompletně měkká. Poté část zeleniny včetně šťávy odebereme a vedle pomixujeme dohladka. Do omáčky přidáme nadrcenou bazalku a máme hotovo. Podáváme s těstovinami.
Napsat komentář