Mléčný desert – zdravá alternativa zmrzliny
Suroviny:
- kefír (0,5 l)
- zakysaná smetana (1/3 šálku)
- želatina (1 polévková lžíce)
- vanilinový cukr (půl sáčku)
Postup
Želatinu připravíme dle návodu na obalu (může se lišit dle výrobce). Obecně platí, že želatinu nasypeme do studené vody či ovocné šťávy a necháme ji asi 30 minut bobtnat. Poté želatinu zahřejeme (zhruba na 60 stupňů, var by ji poškodil), čímž zhoustne. Mezitím si slijeme kefír, zakysanou smetanu a vanilinový cukr do mísy a šleháme (aspoň 3 minuty). Za stálého šlehání přidáme mírně vychladlou želatinu a šleháme další 3 minuty. Poté směs nalijeme do sklenic či misek a dáme zamrazit. Po 2 až 4 hodinách můžeme podávat.
Napsat komentář