Boloňské špagety s parmazánem
Porce Doba přípravy
4porce 10minut
Doba vaření
45minut
Porce Doba přípravy
4porce 10minut
Doba vaření
45minut
Suroviny
Pokyny
  1. Na Boloňské špagety (přesněji špagety Bolognese) nejprve omytou mrkev s celerem zbavíme slupky a následně je nastrouháme nahrubo. 
  2. Připravíme pánev a na troše másle lehce osmahneme cibuli, pak přidáme prolisovaný česnek a poté přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a čtvrtinu celeru, vše lehce orestujeme.
  3. Po pár minutách přidáme omyté (a okapané) mleté maso a necháme jej na pánvi opéct.
  4. Rajčata omyjeme, vložíme do mísy a spaříme je vroucí vodou, aby šly dobře zbavit slupky. Oloupeme je, nakrájíme na kostky a přidáme spolu s bylinkami (tymiánem, oreganem a rozmarýnem) na pánev k masu.
  5. Vše dusíme pod pokličkou dle potřeby asi 30 až 45 minut.
  6. Vedle v hrnci přivedeme vodu k varu, vhodíme potřebné množství špaget a vaříme dle návodu na obalu.
  7. Hotové špagety slijeme a spolu s hotovou omáčkou můžeme servírovat na talíři posypané parmazánem. Úspěch zaručen 🙂
Knihy Dobrovský
Dětskézábrany.cz