Francouzská cibulačka
Chod
Polévka
Kuchyň
francouzská
Porce
Doba přípravy
4
porce
20
minut
Doba vaření
15
minut
Porce
Doba přípravy
4
porce
20
minut
Doba vaření
15
minut
Suroviny
trocha
másla
4
ks
cibule
pepř
tymián
1
lžíce
olivového oleje
strouhaný sýr Gruyér
nebo můžete použít i jiný vámi oblíbený sýr
500
ml
drůbežího vývaru
Pokyny
Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a osmahneme na troše másla, přidáme ždibek soli a pepře a smažíme tak dlouho, dokud není cibulka pěkně dozlatova.
Osmaženou cibulku zalijeme připraveným drůbežím vývarem, přidáme trochu tymiánu a vše prohřejeme.
Bagetu nakrájíme na kostičky a na troše olivového oleje usmažíme na krutony.
Polévku nalijeme do misek, přidáme krutony a zasypeme sýrem. Takto připravenou polévky poté můžeme ještě nechat zapéct na pár minutek v troubě.
Takto připravenou chutnou cibulovou polévku můžeme ještě na ozdobu i chuť posypat nasekanou pažitkou. Přeji dobrou chuť.
Shrnutí receptu
Název receptu
Francouzská cibulačka
Jméno autora
Mimikucharka.cz
Publikováno dne
2018-03-20
Čas přípravy
20M
Čas vaření / pečení
15M
Celkový čas
35M