Medové perníčky
Medové perníčky by neměly chybět na žádné vánoční tabuli. Nemusíte se bát, jejich přípravu do Vánoc ještě stihnete a budou výborné a měkoučké.
Doba přípravy | 20 M |
Doba vaření | 10 M |
Porce |
|
Suroviny
- 400 g žitné mouky
- 3 vejce
- 130 g másla
- 100 g medu
- 120 g třtinového cukru
- 90 g mletých vlašských ořechů
- 1 lžička jedlé sody
Domácí perníkové koření
- 2 lžíce mleté skořice
- 1 lžíce mletého zázvoru
- půl lžičky mletého badyánu
- 1 lžička mletého hřebíčku
- půl lžičky nastrouhaného muškátového oříštku
- 1 lžička mleté vanilky
Suroviny
Domácí perníkové koření
|
|
Pokyny
- Všechny suroviny smícháme dohromady a řádně rukama prohněteme. Vytvořené těsto dáme do ledničky přes noc odležet.
- Druhý den těsto opět rukama prohněteme a pomocí válečku uválíme plát o síle zhruba 3 mm. Pomocí vykrajovátek vykrajujeme tvary, které vkládáme na plech vystlaný pečícím papírem.
- Plech s perníčky poté vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme zhruba 10 minut. Raději perníčky stále kontrolujte, aby se vám nezačali připalovat.
Shrnutí receptu
Název receptu
Medové perníčky
Jméno autora
Mimikucharka
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas
Hodnocení
3 Review(s) Based on
Napsat komentář