Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
Veškeré ovoce si nejprve omyjeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme na menší kousky a dáme do pekáčku spolu s cukrem a kořením. Vše řádně promícháme.
Pekáček vložíme do rozpálené trouby a pečeme při 180-200 stupních po dobu zhruba 30 minut. Asi každých 10 minut směs promícháme.
Připravíme si vyhřáté skleničky na pečený čaj, které předtím řádně vymyjeme (nejlépe vysterilizujeme). Nahřáté skleničky plníme ještě horkou směsí, zaděláme víčkem a obrátíme dnem vzhůru.
Poté co skleničky vychladnou, tak je uložíme nejlépe do lednice. Pro zvýšení trvanlivosti můžeme směs zakápnout kapičkou alkoholu (rumem, vodkou, slivovicí), avšak jen v případě, že je čaj určen pro dospělé strávníky 🙂