Sirup ze smrkových výhonků
Pokyny
  1. Na vytvoření smrkového sirupu budete potřebovat nádobu (sklenici) na sirup.
  2. Nejdříve smrkové výhonky lehce opláchněte pod studenou vodou, abyste je zbavili případných nečistot.
  3. Nachystejte si velkou sklenici a vyplňte ji střídavě smrkovými výhonky a citronem, případně limetkou.
  4. Až budete u vrcholu sklenice, přidejte do sklenice cca 250-300 gramů cukru. Záleží na množství smrkových výhonků. Jako zdravější variantu můžete použít cukr třtinový, nebo med.
  5. Sklenici pořádně uzavřete a dejte ji na slunné místo.
  6. Nyní vyčkejte, než sirup začne pracovat a než se cukr rozpustí. Na dně se pak začne usazovat hotový sirup. Sirup bude pracovat přibližně měsíc.
  7. Až se cukr po měsíci rozpustí, přeceďte sirup a rozlijte ho do menších flašek.
  8. Sirup poté uskladněte nejlépe do lednice.
  9. Teď už jen zbývá vychutnat si s dětmi tu sladkou a voňavou chuť, přírodního sirupu.
Shrnutí receptu
Název receptu
Sirup ze smrkových výhonků
Jméno autora
Publikováno dne