Nejprve si připravíme marinádu na tuňáka a to tak, že smícháme pár kapek olivového oleje, špetku tymiánu a pár kapek citrónové šťávy.
Tuňák omyjeme, vložíme do marinády a marinujeme zhruba 30 minut v ledničce.
Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme na jemno a s trochou másla lehce orestujeme. Papriku omyjeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na kostičky a přidáme k restující se cibulce, po chvíli přidáme trochu vody a dusíme papriku doměkka.
Na přípravu kuskusu si dáme do varné konvice vařit vodu a tou poté zalijeme kuskus v poměru 2:1 (2 díly vody k 1 dílu kuskusu) a necháme 10 minut odležet.
Marinovaného tuňáka orestujeme z obou stran (asi 3 minuty z každé strany). Tuňák servírujeme s kuskusem a dušenou paprikou. Dobrou chuť 🙂