Mrkvový beránek
Doba přípravy
30minut
Doba vaření
1hodina
Doba přípravy
30minut
Doba vaření
1hodina
Pokyny
  1. Nejprve si troubu předehřejeme na 200 stupňů. Připravíme si formu na beránka a vymažeme ji olejem nebo máslem a vysypeme moukou, aby se nám upečený beránek nepřichytil.
  2. Mrkev omyjeme, oškrabeme a nastrouháme. Přidáme vajíčka, cukr a olej a promícháme.
  3. Do další mísy nasypeme odměřenou mouku, vanilkový cukr, kypřící prášek, sůl, strouhané mandle i rozinky. Zamícháme.
  4. Poté všechny ingredience spojíme do jednoho těsta a řádně promícháme. Těsto vlijeme do připravené vymazané a vysypané formičky a vložíme do rozehřáté trouby.
  5. Pečeme zhruba hodinu na 200 stupňů. Průběžně kontrolujeme, zda se nám beránek nepřipéká, případně dáme teplotu míň. Ke konci pečení zkontrolujeme jehlou, zda je beránek uvnitř upečený. Po upečení necháme 5 minut chladnout a pak ho ještě teplý vyklepneme z formy. Dobrou chuť.
Shrnutí receptu
recipe image
Název receptu
Velikonoční beránek
Jméno autora
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas