Medailonky z vepřové panenky jsou lehké na přípravu a dle mého je zvládne i ne příliš pokročilý kuchař. Vepřovou panenku můžeme opéct jako váleček a medailonky poté získat jejím rozkrájením a nebo, což je snadnější způsob z hlediska propečenosti, panenku rozkrájet na kolečka již zasyrova a hotová kolečka samostatně opékat. Ať už si vyberete jakýkoliv způsob přípravy, výsledek bude určitě skvělý.
Blíží se nám sezóna hrušek a proto přináším vyzkoušený recept na vepřové medailonky s hruškami pečenými na pánvi. Máte-li na zahrádce čerstvé snítky šalvěje můžete si gratulovat. Ti ostatní se budou muset smířit s tou sušenou.
Co se týče brambor, je mnohem lepší si brambory připravit den dopředu. S takovými bramborami se mnohem lépe manipuluje, než s právě uvařenými.
Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 80 stupňů. Později totiž do ní vložíme upečené maso, abychom ho udržovali v teple.
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky vysoké zhruba 2 cm vysoké.
Hrušky omyjeme, odstraníme jádřinec a rozkrájíme je na čtvrtiny.
Uvařené brambory z předešlého dne nakrájíme na menší kusy (zhruba osminy).
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Čerstvé lístky šalvěje nejprve omyjeme a poté necháme okapat.
Ve velké pánvi rozehřejeme řepkový olej, na kterém maso zprudka opečeme. Každou stranu opékáme asi 2 minuty. Opečené kousky zlehka osolíme, případně opepříme. Hotové plátky vyjmeme a udržujeme v teplo, nejlépe v troubě při 80 stupních.
Do pánve přidáme dalších několik kapek řepkového oleje a dokřupava na něm osmažíme plátky anglické slaniny, které poté vyjmeme a dáme stranou.
Kousky uvařených brambor, cibule a lístečků šalvěje zlehka osmažíme, poté přidáme slaninu, maso a nakonec i pokrájené hrušky a vše ještě asi minutku opékáme.
A vepřové medailonky s hruškami a bramborami jsou hotové. Dobrou chuť.
Napsat komentář