Vepřové medailonky s hruškami a bramborami
Porce Doba přípravy
4porce 15minut
Doba vaření
15minut
Porce Doba přípravy
4porce 15minut
Doba vaření
15minut
Suroviny
Pokyny
  1. Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 80 stupňů. Později totiž do ní vložíme upečené maso, abychom ho udržovali v teple.
  2. Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky vysoké zhruba 2 cm vysoké.
  3. Hrušky omyjeme, odstraníme jádřinec a rozkrájíme je na čtvrtiny.
  4. Uvařené brambory z předešlého dne nakrájíme na menší kusy (zhruba osminy).
  5. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  6. Čerstvé lístky šalvěje nejprve omyjeme a poté necháme okapat.
  7. Ve velké pánvi rozehřejeme řepkový olej, na kterém maso zprudka opečeme. Každou stranu opékáme asi 2 minuty. Opečené kousky zlehka osolíme, případně opepříme. Hotové plátky vyjmeme a udržujeme v teplo, nejlépe v troubě při 80 stupních.
  8. Do pánve přidáme dalších několik kapek řepkového oleje a dokřupava na něm osmažíme plátky anglické slaniny, které poté vyjmeme a dáme stranou.
  9. Kousky uvařených brambor, cibule a lístečků šalvěje zlehka osmažíme, poté přidáme slaninu, maso a nakonec i pokrájené hrušky a vše ještě asi minutku opékáme.
  10. A vepřové medailonky s hruškami a bramborami jsou hotové. Dobrou chuť.
Shrnutí receptu
Název receptu
Vepřové medailonky s hruškami a bramborami
Jméno autora
Publikováno dne
Čas přípravy
Čas vaření / pečení
Celkový čas