Vánoční mrkvové cukroví

Mrkvové vánoční cukroví

Suroviny:

  • 250g strouhané mrkve
  • 250g másla
  • 100g špaldové mouky
  • 210g polohrubé mouky
  • 1 vanilkový puding
  • lžička bezfosfátového prášku do pečiva
  • 150 g ovocné marmelády (nejlépe domácí)


Postup:

Na vánoční mrkvové cukroví si nejprve mrkve očistíme, zbavíme slupky a nastrouháme na struhadle najemno. Do mísy si odvážíme špaldovou i polohrubou mouku, přidáme pudinkový prášek s vanilkovou příchutí, máslo a ještě lžičku prášku do pečiva. Poté těsto musíme důkladně ručně zpracovat, aby se veškeré ingredience hezky propojily. Když máme těsto hotové, tak ho necháme v lednici odpočinout.

Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Připravíme si vál s válečkem a z těsta uválíme plát o průměru tak 3 mm. Dejte pozor, aby se vám těsto k válu nepřichytilo a neroztrhlo se. Když je těsto uválené, tak můžeme vykrajovat naše oblíbené tvary. Vykrojené těsto pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 200 stupňů zhruba 10-15 minut, raději častěji kontrolujeme, aby naše práce nepřišla vniveč.

Když je cukroví upečené tak akorát, tak ho vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Vychladlé cukroví spojíme domácí marmeládou (dle chuti). Dáme do krabice a schováme před nedočkavci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *